Pikantny makaron tagliatelle z sosem pomidorowym


    W sam raz na obiad makaron z sosem pomidorowym i serkiem pleśniowym. Makaron jest lekko pikantny dzięki zawartym w nim papryczkom chili. Zarówno makaron jak i ser camembert nadają daniu wyjątkowy smak.


Składniki:
- 100 g makaronu tagliatelle
- 400 g krojonych pomidorów w puszce
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 5 ząbków czosnku drobno pokrojonych
- łyżeczka suszonego oregano
- łyżeczka suszonej bazylii
- szczypta cukru i soli
- 100 g sera pleśniowego

Przygotowanie:
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami zawartymi na opakowaniu.
    Do rondelka dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy, czosnek oraz zioła. Mieszamy ze sobą i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.Na koniec dodajemy pokrojony ser pleśniowy. Mieszamy do momentu aż się rozpuści.
    Na talerz dajemy makaron, polewamy sosem, posypujemy suszoną bazylią i oregano oraz kawałkami sera pleśniowego.


Komentarze

  1. wygląda ładnie ;-) może jakiś pomysł na szybkie, oryginalne przekąski ?

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślę, że w najbliższym czasie pojawią się takie dania:)

    OdpowiedzUsuń
  3. szybkie, proste i przepyszne ;) pora wypróbować inne przepisy ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz