W sam raz na obiad makaron z sosem pomidorowym i serkiem pleśniowym. Makaron jest lekko pikantny dzięki zawartym w nim papryczkom chili. Zarówno makaron jak i ser camembert nadają daniu wyjątkowy smak.
Składniki:
- 100 g makaronu tagliatelle
- 400 g krojonych pomidorów w puszce
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 5 ząbków czosnku drobno pokrojonych
- łyżeczka suszonego oregano
- łyżeczka suszonej bazylii
- szczypta cukru i soli
- 100 g sera pleśniowego
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami zawartymi na opakowaniu.
Do rondelka dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy, czosnek oraz zioła. Mieszamy ze sobą i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.Na koniec dodajemy pokrojony ser pleśniowy. Mieszamy do momentu aż się rozpuści.
Na talerz dajemy makaron, polewamy sosem, posypujemy suszoną bazylią i oregano oraz kawałkami sera pleśniowego.
wygląda ładnie ;-) może jakiś pomysł na szybkie, oryginalne przekąski ?
OdpowiedzUsuńMyślę, że w najbliższym czasie pojawią się takie dania:)
OdpowiedzUsuńszybkie, proste i przepyszne ;) pora wypróbować inne przepisy ;)
OdpowiedzUsuń